30.05.2020 Pressemeddelelse - Guldborgsund Zoo genåbner

Guldborgsund Zoo genåbner

Lørdag den 30. maj kl. 09 slår Guldborgsund Zoo og Botanisk Have igen dørene op.

Alle medarbejdere glæder sig til igen at byde gæsterne velkommen i haven. Men alt er ikke helt, som det plejer at være.

Der vil være ekstra fokus på rengøring, håndhygiejne, afstand mellem gæster, ensretning på stierne og alle de forholdsregler, som man kender fra det offentlige rum.

Guldborgsund Zoo og Botanisk Have hører under Guldborgsund Kommunes Beskæftigelsesudvalg og Jobcenter Guldborgsund. Formand for Beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen ser positivt på genåbningen.

”Jeg ser frem til at vi kan genåbne på lørdag. Der er styr på retningslinjer, skilte og personale. Nu mangler vi bare gæsterne,” siger han.

”Guldborgsund Zoo og Botanisk Have er en del af vores aktive beskæftigelsesindsats i Guldborgsund. Desværre kan ledige i praktik eller aktivering fra Jobcenteret ikke komme tilbage endnu, fordi denne del af beskæftigelsesindsats fortsat er suspenderet i Region Sjælland. Men vi glæder os over, at vi nu kan komme i gang med vores fastansatte medarbejdere, og så håber vi, at vi snart kan få lov at få vores ledige i praktik, jobprøvning og aktivering tilbage. De er også en vigtigt del af hverdagen i Zoo,” siger Ole K. Larsen.

Der er indkaldt ekstra personale, og der vil være lidt reducerede åbningstider for at få vagtplanerne til at gå op.

Leder af Guldborgsund Zoo John Rylund glæder sig til at få åbnet op.

”Vi har kørt med nødberedskab de seneste uger. Alle medarbejdere ud over dyrepassere har været sendt hjem. Så haven ligner ikke sig selv. Der er mere ukrudt og længere græs, men det går vi straks i gang med at ordne, så vi håber, at gæsterne vil bære over med det i mellemtiden.”

”Og så har vi en god nyhed til vores trofaste årskortholdere og institutionskortholdere: Vi forlænger jeres kort med to måneder, fordi vi sætter så stor pris på jeres støtte i en svær tid. Vi glæder os rigtig meget til at tage imod alle vores gæster og få liv i haven igen,” siger John Rylund.

Guldborgsund Zoo og Botanisk Have opfordrer gæster til at følge havens retningslinjer og holde sig opdateret på skilte og informationsmateriale på hjemmesiden. Der vil være enkelte lukkede områder i haven, og begrænsede muligheder for at købe mad. Endelig vil Zoo gerne opfordre gæsterne til at bruge hele åbningstiden, så der kan sikres god afstand.

Åbningstider: 

Mandag – fredag 10-16

lørdag, søndage og helligdage 9-17

Grundlovsdag 10-17

dsc_4294-edit-2

Kategori: