HVIDØRET SILKEABE

Silkeaben stammer fra Brasilien, hvor den lever i skovene.

I modsætning til andre primater, har den kløer på alle fingre og tæer, undtagen på tommelfingeren og storetåen, hvor den har en negl.

Silkeaben har en gennemsnitshøjde på 185-188 mm og en gennemsnitsvægt på ca. 236-256 g. Pelsen er sort, grålig og grønlig.

I naturen lever silkeaberne sammen i par, med flere generationer af deres unger.

Mellem amningerne er det hannen og de ældre søskende, der tager sig af ungerne.

Latinsk navn: 

Callithrix jacchus

Levested: 

Brasilien

Adfærd: 

Silkeaber har brug for at være sammen med andre artsfæller

Antal unger: 

2

Gruppesammensætning: 

Familiegrupper af par og flere generationer unger