NÆSEBJØRN

Næsebjørnen hedder ikke næsebjørn for ingenting. Selv på latin hedder den ”næse næse”. Sammen med vaskebjørnen hører næsebjørnen til de såkaldte ”halvbjørne”. Ligesom de rigtige bjørne går halvbjørnene på hele foden med flad fodballe, og de kan ikke trække kløerne ind.

De rigtige bjørne og halvbjørnene har en fælles forfar langt tilbage i tiden, men for 30 millioner år siden udviklede de sig til to forskellige familier. De første halvbjørne og rigtige bjørne levede oprindelig kun i Europa og i Asien.

Kontinenternes konstante bevægelse betød imidlertid, at Amerika hele tiden kom længere og længere vestpå. På et tidspunkt var Amerika kommet så tæt på Asien helt oppe nordpå, at mange dyr fra Europa og Asien kunne flytte over til Amerika fra det nordøstligste Sibirien til Alaska. Halvbjørnene og de rigtige bjørne tog også turen til Amerika, men de rigtige bjørne holdt sig til det køligere klima i Nordamerika, mens halvbjørnene fortsatte sydpå til de tropiske dele af Sydamerika, hvor de lever i dag.

Latinsk navn: 

Nasua nasua

Levested: 

Nordøstlige Sydamerika, Mellemamerika og det sydøstlige USA

Adfærd: 

Aktiv om dagen og sover i træer om natten

Antal unger: 

Hunnen føder 3-7 unger i en rede i træerne