Seksringet bæltedyr

Det seksbåndede bæltedyr har hjemme i det centrale Sydamerika. Navnet hentyder til antallet af hårde benbælter om dyrets krop. Der findes også andre arter med 3 og 9 bælter om livet. Når kroppen rulles sammen er bæltedyret forholdsvis godt beskyttet, men det foretrækker at flygte ind under en busk med torne eller en kaktus. Undersiden er blød, og her er bæltedyret sårbart.
Fødderne er udstyret med kraftige kløer, som bæltedyret bruger til at grave efter insekter og til at lave huler.
Bæltedyrene er i familie med dovendyr og myreslugere. Alle har de udviklet sig i Sydamerika, der indtil for 2 millioner år siden var isoleret fra Nordamerika. På den tid fandtes der bæltedyr på størrelse med et næsehorn og med en vægt på 2 tons.

VIDSTE DU AT?
• Bæltedyr er normalt så tunge, at de ikke kan svømme. Men hvis de suger luft nok ind i lunger, bliver de lettere og kan flyde.
• Bæltedyret kan æde op til 100 kg insekter om året
• De er de eneste pattedyr, som føder enæggede firlinger. 
 

Latinsk navn: 

Euphractus sexcinctus

Levested: 

Halvtørre områder i Sydamerika

Adfærd: 

Aktiv om dagen

Antal unger: 

Føder enæggede firlinger

Gruppesammensætning: 

Lever alene