Zebramanguster

Zebramangusteren er et lille hurtigt rovdyr. Den hører hjemme på savannen i Afrika, hvor den bor i huler. Gamle termitboer foretrækkes; her graver Zebramangusteren gange og opholdsrum i termitboet.

Den lever i grupper på ca. 20 dyr. Hver morgen og eftermiddag går gruppen på jagt, men dyrene vender hjem i den varmeste tid for at sove middagssøvn.

Latinsk navn: 

Mungos mungo

Levested: 

Afrikas savanne

Adfærd: 

Aktiv formiddag og eftermiddag med en meget varieret lydkommunikation

Antal unger: 

2-5

Gruppesammensætning: 

Meget sociale