Værd at vide om Corona, når du besøger Zoo

HER KAN DU LÆSE OM, HVILKE FORHOLDSREGLER, VI TAGER, OG HVILKE FORHOLDSREGLER DU SKAL TAGE SOM GÆST.

I forbindelse med genåbningen af Guldborgsund Zoo & Botanisk Have har vi samlet en række spørgsmål og svar, der knytter sig til sikkerhed, forholdsregler og adfærd under besøget i Zoo. 

Sikkerhed for vores gæster og ansatte er vores førsteprioritet, og retningslinjerne skal sikre, at det er trygt når du kommer som gæst, og det er trygt for vores ansatte at udføre deres arbejde.

Vi følger de danske sundhedsmyndigheders anvisninger, og vi opdaterer løbende vores retningslinjer i takt med eventuelle justeringer i myndighedernes anvisninger.

EN ANDERLEDES ZOO-OPLEVELSE

Når du kommer og besøger os, så er der lidt andre forholdsregler nu, end før Covid-19.

 • Der vil være begrænset antal gæster, som kan være i butikken.

 • I ZooSchool vil der ikke være mulighed for at sidde og tegne. Men du kan trygt gå rundt og se dyrene i terrarierne.

 • I nogle anlæg vil gæsteadgangen være ensrettet.

 • Vores borde og bænke til medbragt mad er muligt at anvende, men vi henstiller til, at du/i ikke sætter jer tæt på andre gæster/andre familier.

 • Begrænset antal personer på legepladserne 

 • Hytteskoven vil være spærret af.

 • Naturlegepladsen vil være markeret med skilte med ind- og udgang.

 • Vi henstiller til betaling med Mobilepay eller kort så vidt muligt.

 • I Regnskoven er der max antal personer jf. regler fra Sundhedsstyrelsen

 • Deltagelse i Tegnekonkurrencen og Safarijagt er ikke muligt i første omgang.

  PAS GODT PÅ JER SELV, HINANDEN OG VORES MEDARBEJDERE!

  FAQ

  HVAD SIGER SUNDHEDSSTYRELSEN OG REGERINGEN OM GENÅBNING AF ZOOLOGISKE HAVER?

  Folketinget har nu godkendt, at Zoologiske haver kan genåbne. Det understreges dog, at regeringens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer for korrekt adfærd i forbindelse med covid-19 skal følges. Hold dig opdateret om retningslinjerne her:

  HVAD GØR I FOR AT SIKRE AFSTAND MELLEM GÆSTERNE, HVIS DER OPSTÅR KØ FOR AT KOMME IND?

  Ved ankomsten til Zoo er indgangspartiet opdelt med afstandsmarkering. Det skal hjælpe vores gæster til at holde passende afstand, og ZOO anbefaler alle gæster, at de respekterer afstandsmarkeringerne. Dette gælder også, hvis køen strækker sig længere end Zoos afstandsmarkeringer på jorden.

  HVAD GØR I FOR AT SIKRE DE ANSATTE I INDGANGEN?

  Zoos ansatte er instrueret i at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer både for deres egen og for vores gæsters skyld. Vi forventer, at vores gæster også følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

  De ansatte i ZooShoppen står bag en plexiglasrude i billetsalget.

  Alle gæstevendte flader rengøres jævntligt.

  HVOR MANGE GÆSTER LUKKER I IND I ZOO AD GANGEN?

  Vi vil løbende være opmærksom på antallet af gæster i haven, og at der ikke opstår for store grupper, som er samlet. Zoo vil derfor til enhver tid forbeholde sig retten til at lukke for adgangen til Zoo midlertidigt, hvis vi vurderer, at gæsteflowet er for tæt.

  HVAD GØR I FOR AT SIKRE AFSTAND MELLEM GÆSTERNE, MENS DE ER I ZOO?

  For at hjælpe vores gæster med at holde passende afstand, har vi etableret følgende forholdsregler, som vi appellerer til alle vores gæster om at respektere:

 • AFSTANDSMARKERINGER MALET PÅ JORDEN ELLER MARKERET MED TAPE:
  De områder i Zoo eller omkring indgangen uden for Zoo, hvor der kan være risiko for at gæsterne står for tæt, vil der være markeringer på jorden, der minder om, at vi skal holde afstand. Det gælder særligt omkring:
  Indgangen, foran toiletter og de udsalgssteder, der må holde åbent. 

 • SKILTE MED PÅMINDELSER OG RETNINGSLINJER
  Overalt i Zoo vil du via skilte også blive mindet om at holde afstand, brug af maske, hvor det er påkrævet og følge Sundhedsmyndighedernes retningslinjer. 

 • ENSRETTEDE STIER OG GENNEMGANGE I ANLÆG:
  For at sikre et godt flow gennem anlæg og stier vil der nogle steder være indført ensretning. Dette markeres ved hjælp af skilte og pile. 

 • ANLÆG, HUSE OG LEGEPLADSER MED BEGRÆNSET ANTAL GÆSTER:
  I hele Zoo vil vi løbende vurdere, om antallet af gæster og gæsteflowet lever op til Sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Vi forventer, at vores gæster også selv er med til at vurdere, hvor de skal bevæge sig hen og hvornår, men enkelte steder er vi som udgangspunkt nødt til at sætte begrænsning på. Det gælder Naturlegepladsen og BørneZoo, hvor vi indtil videre har sat en begrænsning på antallet af gæster. Der vil også være opsat sprit, så alle gæster på legepladsen kan spritte hænderne før og efter besøget.

  Dino-sandkassen vil være åben, men er ikke bemandet. Vi appellerer til, at vores gæster også her hjælper til med at holde passende afstand.

  ZooShoppen er åben. Men der er begrænsning på antallet af personer. Der kan derfor være perioder, hvor man måske skal vente på at se vores souvenirs.

  KAN MAN LEJE TRÆKVOGNE OG LÅNE EN KØRESTOL?

  Ja. Alle vogne og håndtag afsprittes inden udlevering.

  Vi har en kørestol, som kan lejes i ZooShoppen.

  KAN MAN SPISE I ZOO?

  Ja, det kan man godt. Man er velkommen til at medbringe sin egen madpakke. Vores Lamakiosk er åben for køb af is og kolde/varme drikke. Caféen er lukket i lavsæsonen.

  Vi opfordrer vores gæster til at holde afstand i køerne til salgsenhederne, og vi har derfor lavet markeringer, som indikerer, hvordan gæsterne skal danne kø.

  Der vil være plexiglasafskærmninger ved kassestationer som skærmer af mellem gæster og medarbejdere. Vi opfordrer også her vores gæster til at betale med kreditkort eller MobilePay så vidt muligt. Alle salgsmedarbejdere er instrueret i, hvordan disk, kortterminaler m.m. skal sprittes af mellem hver gæst og på hver arbejdsstation. 

  Ved vores ZooCafé, hvor der er tilknyttede siddeområder, vil der være mærket op, hvor man som gæst kan sidde for at overholde afstanden mellem hvert selskab.

  GENERELT OM HYGIEJNE OG SIKKERHED

  Vores personale vil hyppig sørge for rengøring af gæstevendte flader, toiletter og andre kontaktpunkter gennem hele dagen. De steder, det er muligt, har vi opsat håndsprit til gæsternes brug.

  MEDARBEJDERE I ZOO

  Alle medarbejdere i Zoo følger myndighedernes generelle anvisninger. Alle medarbejdere instrueres i hygiejne, social distancering samt ordens- og sikkerhedsregler.

  HAR DU ÅRSKORT?

  Til alle vores trofaste årskortholdere forlænger vi naturligvis jeres årskort med 2 måneder. Vi vil inden for kort tid, tage kontakt til jer alle med forlængelse af jeres nuværende kort.

  Når i kommer og besøger Zoo, så skal i blot medbringe jeres nuværende kort, så vi kan se, at i har et årskort og derved kan i komme og besøge os.

  SKOLER OG INSTITUTIONER

  Er selvfølgelig også velkommen. Vi opfodrer til, at der kun er en person, der går til ZooShoppen og køber billetter, imens resten af gruppen venter ude foran butikken.

_dsc3142_via_ps_i_cmyk