Besøg Zoo

_dsc5083-edit-edit_0

Velkommen til en verden af dyrebare oplevelser 

Vagtmesteren holder øje hos surikaterne, mens resten af flokken nyder solen. 

 I Guldborgsund Zoo & Botanisk Have kommer du helt tæt på og i øjenhøjde med dyrene. Her er sjove legepladser med svævebane og klatretårne for alle børn. I det fjerne kan du opleve, at vulkanen måske går i udbrud, alt i mens du graver efter fortidens fossiler i dinosandkassen. Når sulten melder sig, kan du nyde din medbragte picnickurv i skønne grønne omgivelser.

I regnskoven summer det af liv fra både trætoppen og skovbunden. Højt oppe i trætoppen sidder næsehornsfuglene, mens de små paryksilkeaber kravler rundt blandt træerne. Dybt nede i skovbunden vandrer kæmpeskildpadder rundt. Men pas på, for pludselig står du ansigt til ansigt med en lille abe, som er nysgerrig og holder øje med regnskovens gæster.

Vores pasning, pleje og anlægsdesign sker på dyrenes præmisser. Det er vigtigt for os at dyrene føler sig trygge, og på den måde opnår vi også at opleve dyrene så naturvante omgivelser. Vi lader ukrudtet gro og sår vildt blandinger som bedst muligt immiterer dyrenes naturlige levested. Så når man som gæst oplever et lidt tilgroet anlæg er det med vilje for at dyrene trives bedst muligt. Det betyder at dyrene kan være lidt svære at se, men til gengæld vil man også af og til opleve dem tættere på end ellers. 

I en række af de grønne områder udenfor dyreanlæggene vil vi også gerne hjælpe den vilde natur og især insekterne. Det gør vi ved også at lade ukrudtet gro i udvalgte områder i haven i bedste "vild-med-vilje" stil.

I Guldborgsund Zoo & Botanisk Have kan du få en vildt hyggelig dag sammen med hele familien.