Havens dyr og planter

pingving_beskaaret_0

Hos Guldborgsund ZOO og Botanisk Have har vi et alsidigt udvalg af dyrearter. Fra lemurer til leguaner og fra slanger, pingviner til sibirisk tiger. Målet er at kunne vise et bredt udsnit af forskellige dyrearter i deres naturlige miljøer. Derudover skal der være mulighed for at opleve dyrenes fascinerende måder at overleve på.

Gennem de senere år har de fleste af havens dyreanlæg gennemgået en omfattende renovering. Der er også kommet nye anlæg til. IFor alle anlæg er der især lagt vægt på tre forhold: dyrenes mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd, gæsternes mulighed for at komme helt tæt på dyrene og dyrepassernes arbejdsmiljø. Fornyelsen af anlæggene er langt fra slut, og vi arbejder løbende på udvikling af anlæggene.

Læs mere om Alle vores dyr  -  BørneZOO

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have har i dag knap 1000 registrerede plantearter, som repræsenterer omkring 150 plantefamilier. De sidste par år har haven fået ca. 300 flere planter i plantesamlingen.

Havens gartnere forsøger at præsentere planterne fra forskellige kontinenter. Formålet er i videst mulig omfang, at fortæller historier om livets udvikling og planternes tilpasning på jorden. Læs mere om vores Havens Planter  -  Gartneri  -  Dino-haven.