Velkommen til Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

guldborgsund_zoo_17_1

Træd ind i en verden af vilde dyr

Kapucineraberne Knud og Mona sidder helt stille og kigger på dagens gæster. Snart springer de rundt i sjove spring fra gren til gren. Bæltedyrene er mere optagede af at grave gange under jorden og lede efter spændende insekter. Inde hos surikaterne holder vagtposten øje, mens resten af flokken graver huler og nyder livet.

På rundtur i Asien og regnskoven

I Guldborgsund Zoo & Botanisk Have kommer du helt tæt på dyrenes verden. Haven er inddelt i forskellige områder, hvor du kan opleve dyrene så tæt på deres naturlige levested som muligt.

I Asienanlægget sidder alle de asiatiske oddere på stenene med øjnene stift rettet mod dyrepasseren, som kommer med lækre muslinger i en spand. Højt oppe i luften svæver kalkungribben Ib. Hos dødningehovedaberne er der fart over feltet, aberne er fulde af spilopper og meget nysgerrige. De undersøger naturen, hinanden og gæsterne med stor interesse.  

I regnskoven er luftfugtigheden høj, og det summer af liv fra både trætoppen og skovbunden. Højt oppe i trætoppen synger næsehornsfuglene, mens de små paryksilkeaber kravler rundt. Dybt nede i skovbunden vandrer kæmpeskildpadder rundt, mens tropefuglene kvidrer. Pludselig står du ansigt til ansigt med en af de fritlevende aber, som svinger sig rundt mellem træerne.

Vulkan i udbrud

Udenfor kan du bestige vores vulkan og opleve, når den går i udbrud. Fra toppen af vulkanen er der en flot udsigt ud over havens store sø. I den store Dinosandkasse kan du grave store fosiler frem eller bygge store sandslotte. I Dinohaven kan du balancere på gangstier mellem rislende vand og udforske klatrebanen, som løber mellem bregner og kæmpe padderokker. Men pas på den glubske dinosaur, som holder vagt!

Sjove legepladser og afslapning

Det er ikke kun de legesyge aber, der får lov at klatre rundt. På Naturlegepladsen kan du udfordre din indre abekat på den store forhindringsbane, hvor der både er klatretårne og svævebane. Her er masser af plads til at nyde den medbragte picnickurv eller en god kop en kaffe fra vores café, som er åben i sommerhalvåret. Haven tilbyder også flere hyggelige familiespil, som er gratis, og hvor alle kan være med.

Dyrebare oplevelser

I BørneZoo kan du klappe en bjergged og de søde ponyer. Selv de stædige æsler kan ikke stå for opmærksomheden og vil gerne klappes. Hos rensdyrene kommer Rudolf gerne hen for at hilse på gæsterne.

I Guldborgsund Zoo & Botanisk Have kan du få mange dyrebare oplevelser sammen med hele familien. En dag i zoo er vildt hyggeligt for hele familien!

Du kan læse hele havens historie her